Èric Lluch Personal Web Page

The right place to find thinks about my life.

My current life

Nowadays I live in Paris, France. I will live there until August 2017 working as a junior researcher in Philips France while pursuing a PhD organized by UPF and Philips with the so called CardioFunXion project. My aim is to learn French and get to know the German culture as I did in Germany the last two years. Read more...

Read more

Hobbies

Here you can find more about me. Personal things that I like or dislike such as TV series, movies, books, etc. If you want you can read them and recommend me new films, TV series that you think I might also like. Read more...

Read more

My career

Here one can find information about my studying and working life. As some of you might know I like mathematics since I was young so I decided to study the Bachelor in Barcelona and then the Master in Bonn. Since I love learning I now pursuing the PhD in Paris and soon in Barcelona again. Read more...

Read more

Living in Germany

I lived in Germany for two years and three months and it was an awesome experience. Especially the first year. It is cool to live in Germany for a couple of years and to get to know their culture and people ;) Read more...

Read more
Some alt text Some alt text Some alt text Some alt text

Do you need to search for some specific word?

Vivint a Alemanya, aventura per relatar!

Some alt text

Introduction/introducció

In this page I will talk about the expirience of living in Germany for two years. After my last year of Bachelor and my first year of working I decided to study two years more in another country doing a Master in Mathematics. I chose Germany because there is a good university in mathematics (University of Bonn) and because I could learn another language. One of my life aims is to speak 5 languages and with German I will be speaking 4. The next one will be probably Italian.

As my mother languages are Catalan and Spanish but the language I've used more during my life is Catalan I am going to relate this expirience in Catalan. I will maybe translate some chapters into Spanish, English or/and German. The chapters will be at first organized by weeks but from November 2014 I started describing the life by months due to lack of time. I will relate something about every week I stay here. First of all, let's translate this text into Catalan.

En aquesta secció parlo sobre l'experiència de viure 2 anys a Alemanya. Després d'acabar l'últim any de carrera i el primer any de feina vaig decidir estudiar un màster en matemàtiques de 2 anys de duració en un altre país. Vaig escollir Alemanya perquè hi ha una bona universitat en matemàtiques, la universitat de Bonn, i perquè així podia aprendre un altre idioma ja que un dels objectius que tinc és parlar 5 idiomes i gràcies a l'alemany ja en parlaré 4. Segurament, el següent idioma serà l'Italià.

Com que les meves llengües maternes són el català i el castellà (els domino per igual) però durant la meva vida he utilitzat molt més el català (no t'enfadis ministre Wert) relataré aquest text en català. Potser traduiré alguns capítols al castellà, l'anglès i/o l'alemany. Al principi els capítols estan organitzats per setmanes i cada setmana que estigui a Alemanya vaig escriure alguna cosa sobre el que em va passant. A falta de temps per la pàgina web, a partir del Novembre de 2014, vaig escriure per mesos en comptes de per setmanes.

Mes de Juny (2015) - Mes de Setembre (2015)

A principis d'estiu del 2015 vam haver de treballar molt sobretot en Chip Des

Mes de Març (2015)

A principis del mes de Març vaig començar a aprendre el que pensava que seria la meva 5a llengua, italià. Vaig començar a aprendre-ho amb l'aplicació Duolingo, com quan vaig aprendre Alemany. A part d'això, de tant en tant intercanviava algunes frases amb Pietro o Emilio.

Durant la primera setmana de Març vam fer una excursió amb la Cat al Südpark de Düsseldorf però no erà molt bonic ja que feia molt de fred i la majoria de les flors i plantes amb colors encara no havien sortit. Tot i això el parc és molt maco i valia la pena passejar pel parc i veure com els jardiners treballaven en el que al mes de Juny seria molt més maco. Personalment m'agrada més Bonn que Düsseldorf perquè en molt menys espai tens moltes coses per visitar. De totes maneres, es nota que Düsseldorf és una ciutat més gran (mig mil·lió d'habitants), amb molts cotxes i edificis més alts.

Una de les coses interessants de Düssledorf és la quantitat de japonesos que hi ha. De fet és la ciutat que no està a japó que té més residents de japonesos del món. Hi ha un carrer (Immermannstraße) que està ple de botigues de tot tipus japoneses i coreanes. Tenen des de supermercats fins a restaurants o llibreries on els llibres estan escrits en japonés. Quan camines pel carrer també és nota perquè hi ha molta gent asiàtica, bastants cotxes de luxe i gent amb cosplays (disfrassada). Allà vam comprar una salsa per fer Okonomiyaki que en japonés vol dir 'posa-hi el que vulguis'. La base de l'okonomiyaki es fa amb pancakes de col i blat de moro. Sobre aquesta base s'hi posa la salsa i maionesa. A part d'això se li poden posar altres coses i és per això que la salsa té aquest nom.

Del 20 de Març al 26 de Març la Cat i jo vam anar de vacances a Praga. És una ciutat meravellosa. És de fet una de les ciutats de les vores d'alemanya que no va ser molt destruïda durant la segona guerra mundial. Així, el centre de Praga inclou esglèsies i altres edificis relacionats amb com a mínim tres religions diferents que van ser construits en diferents èpoques de l'any. Només arrivar a Praga vam treure corones en una de les ATM de l'aeroport ja que havíem vist a internet que és gairebé el mateix canviar d'euros a corones a alemanya que en una ATM. Un cop havíem fet això vam comprar un dels tíquets per viatjar durant 3 dies seguits amb bus tramvia i metro. Així, vam començar a aprofitar el viatge agafant l'autobus de l'aeroport fins al centre. Vam arrivar a Praga cap al vespre i havíem de quedar amb el que ens llogava l'apartament a les sis de la tarda. El lloc on estava l'apartament no estava directament al centre sinó 700 m cap a les afores i el carrer on en teoria hi havia el nostre apartament era molt cutre. Les façanes de les cases eren molt antigues i

Mes de Febrer (2015)

Al principi del mes de Febrer vaig tenir alguns exàmens. Just quan vaig acabar els exàmens vaig preparar el regal d'aniversari del meu pare, Bernat Lluch, el qual feia 50 anys. Com en l'any anterior vaig tornar a Barcelona però aquest cop no era sorpresa sinó que el meu pare ja sabia que hi anava. La meva germana i jo vam preparar i cuinar tot de plats diferents que al meu pare li agraden: caviar, navalles, musclos farcits, bolets farcits i altres coses de marisc. A part d'això vam regalar-li un vol en avioneta i una estada en un parador. Per trobar el regal una de les proves que s'havien de resoldre estan aquí: http://www.ericlluch.com/qr_papa.html.

El dia 24 de Febrer, per l'aniversari de la meva germana, encara estava a Barcelona però llavors vaig tornar a Bonn perquè havia de tornar a treballar al Fraunhofer i sobretot a fer molta tesis del màster ja que volia acabar la part de programa abans de que es fes massa tard.

Mes de Gener (2015)

Al principi del mes de Gener encara estava a Castellar del Vallès i el vaig passar amb la família. També vaig estudiar una mica pels exàmens que tenia al Febrer i vaig fer una mica de tesis del màster. Els últims dies abans de reis els vaig passar a Vilassar de Mar i el dia de reis vaig passar-lo de nou amb la família. Justament vaig tornar a Bonn el dia després de reis que vaig anar directament a treballar al Fraunhofer només aterrar ja que era un dels dies que em tocava treballar.

Després de treballar vaig tornar definitivament a la residència i vaig veure a la Cat :). Els següents dies de Gener hi va haver una festa d'aniversari del Mario del màster i la resta dels dies vaig estar quedant amb el meu advisor Alexander Effland per parlar sobre la tesis del màster i anar programant el que ja formava part del meu projecte. Com que ja teníem més de la meitat dels punts a l'assignatura de visió per computadors, el Pietro i jo ja no havíem de fer més exercicis. Gràcies a això vaig tenir suficient temps per poder estudiar pels dos exàmens que em quedaven per acabar el que segurament són els meus últims examens de matemàtiques.

Finalment, entre finals de Gener i principis de Febrer vaig fer els exàmens pels quals havia estudiat i em van anar prou bé.

Mes de Desembre (2014)

Al principi del mes de Desembre van començar les festes de Nadal. Primer, el professor d'una de les assignatures ens va convidar a pizzes a tota la classe i després tots junts vam anar al Weihnachtsmarkt a prendre alguna cosa :). També vam anar a un bar i vam jugar al futbolin amb el professor. Finalment, quan vaig tornar a casa vaig menjar super bé i encara va millorar més la nit.

La següent festa va ser durant la setmana abans de nadal i va ser la festa de nadal del Fraunhofer Institute. Aquesta es va cel·lebrar en un hotel a la vora del Rin on hi havia menjar il·limitat de molta qualitat. Abans del sopar els treballadors de l'empresa teníem una sorpresa. Aquesta tractava de construir un circuit de domino que contingués les lletres de 'FRAUNHOFER'. Cada grup de quatre persones havia de fer una de les lletres de manera creativa i connectar-les amb les altres lletres per fer un circuit gran. Era molt difícil i no es va aconseguir però algunes de les lletres estaven molt ben fetes.

A més a més, durant la mateixa setmana vam anar a veure el Hobbit amb els amics del màster, vam anar a l'sneak preview del WOKI amb la Cat i altres amics alemanys i per últim vaig tornar a tenir una festa de nadal amb el professor de la tesis del màster que ens va convidar a un restaurant Italià de Bonn que era molt bo. El mateix dia també hi havia la cel·lebració de l'aniversari de l'Emilio així que després del sopar vaig anar a aquesta cel·lebració. Quan vaig tornar cap a casa em vaig caure amb la bici degut a les vies del tramvía però per sort vaig reduir l'impacte tocant primer amb les mans.

Durant la setmana de nadal vaig anar a Krefeld, i vaig agafar el vol per tornar a Barcelona. Aquí a Barcelona vaig cel·lebrar el nadal amb les dues parts de la família com cada any i el cap d'any el vaig passar a Castellar del Vallès.

Mes de Novembre (2014)

El mes de Novembre va ser un mes de viatges. El primer d'ells va ser el cap de setmana del 9 de Novembre en el qual vaig tornar a Catalunya per votar en el referèndum/consulta i visitar la família de nou. Va passar molt ràpid però va ser divertit. Va haver suficient temps per quedar amb amics i poc temps per matemàtiques però em vaig poder adaptar durant la setmana següent.

Justament durant aquella setmana vaig començar a treballar al Fraunhofer. El primer dia va ser d'adaptació i de fet durant les primeres setmanes vaig haver d'adaptar-me a les matemàtiques i conceptes físics/electrònics que utilitzaven. Per això vaig haver de llegir bastants articles sobre allò.

El fet és que justament el cap de setmana següent al viatge cap a Barcelona vaig fer un altre cap a Leuven utilitzant www.blablacar.com per visitar el meu millor amic Pau que estava fent un màster d'intel·ligència artificial.

A finals de Novembre van obrir el mercat de Nadal (Weihnachtsmarkt) el qual vam anar directe a visitar. Ho vam celebrar prenent Krakauer i Glühwein.

Mes d'Octubre (2014)

El mes d'Octubre vaig tenir una setmana de vacances abans de començar la universitat durant la qual vam sortir de festa, vaig descansar i vaig aprofitar per buscar feina. Vaig demanar feina a on em feia gràcia treballar, al Fraunhofer Institute. És un institut de recerca en què justament s'utilitzen les matemàtiques que he après durant la carrera i el màster. La meva idea era treballar durant el curs 2014/2015 unes deu o quinze hores per setmana ja que durant aquest curs havia de fer menys assignatures.

De fet, havia de fer unes 3 assignatures per tenir els crèdits necessaris però durant la primera setmana vaig estar assistint a diverses assignatures per veure quines eren més interessants. Hi havia una d'elles que era en alemany i la vaig seguir fins que vaig començar a treballar (a principis del mes de Novembre).

Justament a l'Octubre feia un any exacte que havia jugat per primer cop a ping pong a la residència i que havia conegut a molts dels meus amics :). La segona setmana coincidia amb l'aniversari de la Cat i va venir la seva família a celebrar-ho. La resta de l'Octubre va servir per adaptar-me i escollir les assignatures que més m'agradaven. A més, va ser justament el 10 d'Octubre d'aquest mes que vaig començar la tesis del màster. És a dir, que a partir d'aquest moment començava la compta enrrere d'un any natural per a fer el màster. També vaig començar Alemany repetint el curs B2 però no tenia gaire temps.

Mes de Setembre (2014)

El mes de Setembre va començar amb una excursió amb el Pol, l'Àlex, el Pep i el Dani. Vam decidir pujar a la pica d'Estats, una muntanya de més de 3000 m d'altitud. Era principis de Setembre i encara hi havia neu ja que l'estiu no havia estat un dels més calorosos. No vam aconseguir arribar fins a la pica però vam arribar fins a un moment on vam veure França. Vam haver de fer vivac a 2000 m d'altitud perquè no vam poder arribar al refugi. Aquesta i la part de la pedrera van ser les parts més dures de l'ascens. La veritat és que tal com anàvem preparats era una excursió bastant perillosa però per sort no va passar res greu :). Va ser molt divertit i vam estar unes 15 h caminant.

Després vaig estar descansant a Castellar del Vallès i trobant gent del poble a la festa mejor organitzada pel grup de Vilabarraques (Castellar del revès). El millor dia va ser potser el dels correlocals ja que m'anava trobant a molta gent diferent a mesura que baixàvem pels carrers de Castellar. Fins el dia 17 de Setembre no vaig tornar a Alemanya. Això vol dir que el dia 11 de Setembre estava aquí així que vaig poder celebrar la diada de Catalunya com cal i anar a la manifestació de l'11 de Setembre on vam fer una senyera gegant amb forma de 'V' atravessant tot Barcelona. Va ser impressionant i les imatges fetes amb els helicòpters són molt motivants.

Quan vaig arribar a Alemanya vaig anar a veure a la gent d'allà però després em vaig haver de posar a estudiar perquè em faltava un examen que m'havia deixat pel 30 de Setembre. El de diseny de xips. Vaig poder estudiar bastant així que va anar bé.

Mes d'Agost (2014)

Aquest mes va ser tot a Catalunya així que no el descriure gaire ja que aquest apartat de la pàgina s'anomena 'Vivint a Alemanya'. De totes maneres els primers dies van venir a visitar-me amics d'alemanya que estan fen el màster amb mi. El Kuba i el Michal de Polònia, l'Ana de Sèrbia, el Jordan de Nova Zelanda i l'Emilio d'Itàlia. Va ser molt divertit i vam fer turisme per Barcelona. Trobo que fer una ruta turística per una ciutat la qual has tingut tota la vida a l'abast és molt profitós perquè normalment visites coses les quals encara no havies vist pel simple fet de 'sempre hi puc anar'. A més, veus les coses d'una altra manera i els comentaris de la gent de fora poden ser d'allò més curiós. Per exemple, un d'ells va notar que els semàfors de Barcelona per vianants tenien dues persones (un adult i un nen) en comptes d'una com a la majoria d'altres ciutats europees.

La gent del màster no van ser els únics en visitar-me ja que després de quedar-se 6 dies a fer turisme va venir la Cat durant 10 dies. Amb ella també vam fer turisme per Barcelona, vam estar un temps a la platja de Vilassar i va venir a l'aniversari de la meva àvia on hi havia moltíssima gent. Tot i que jo ja havia vist la majoria dels llocs abans, per mi va ser realment com unes vacances. Les millors vacances per Barcelona.

Els últims dies d'Agost els vaig passar a Caldetes entre la platja i la piscina :).

Mes de Juliol (2014)

Aquest mes va començar justament amb una presentació que durava una hora i mitja. Vaig fer la presentació el dia 1 de Juliol i va anar molt bé.

Encara quedaven dues setmanes de classes: encara que sembli increible a Alemanya les classes del segon semestre duren fins a mitjans d'Agost i els exàmens vénen després. Dic venen després però realment la majoria de professors volen tenir vacances i els intenten fer durant l'última setmana de classes cosa que no és gens pràctica.

Durant aquestes dues primeres setmanes d'Agost vaig estar bàsicament estudiant. Van passar dues coses interessants. La primera és que vaig anar a parlar amb el professor amb el qual volia fer la tesis i em va dir que sí. De totes maneres, amb aquest professor encara havia de fer la presentació d'un programa i un examen difícil així que quan em va dir que sí no em va proposar temes ni res. Simplement va dir que creia que no hi hauria cap problema. Aquesta resposta em va fer reflexionar i incrementar la voluntat d'estudiar pel seu examen.

La segona és que va haver un incendi a la sala de jocs de la nostra residència. Va succeir passada la mitjanit i ens vam adonar quan va sonar la alarma d'incendis. Immediatament vam sortir de l'habitació a veure que passava. Vaig baixar les escales amb un extintor seguint l'olor de fum i em vaig trobar el company de pis de nova Zelanda, el Jordan, el qual em va dir que no baixès més perquè hi havia moltíssim de foc. Vaig veure molt de fum i va ser suficient per no seguir baixant, i demanar a un amic alemany que estava al costat que truqués als bombers. Els bombers van arribar bastant ràpid i van estar una llarga estona per apagar-ho perquè definitivament era un gran incendi. Quan vam baixar a veure les restes no quedaven mobles (sofà i cadires) i el sostre estava tot negre. Molta gent va relacionar-lo amb el fet de que feia una setmana s'havia cremat un cotxe al costat d'on vivim i amb el fet de que el sofa havia estat cremat junt amb les cadires en un lloc en el qual el sofà mai havia estat. És a dir, pensàvem que era provocat. De moment no se sap res i els policíes van dir que podia ser tan provocat com accidental (fantàstica conclusió).

Les bones notícies és que cap habitació de la residència va ser cremada. Això és de fet una molt bona notícia ja que justament visc en el primer pis a sobre de l'incendi. De fet un company de pis podia veure el foc pujant per la finestra de la seva habitació durant l'incendi. De fet, més o menys ho va veure al mateix moment que l'alarma d'incendis sonava. L'olor de l'incendi va durar tres setmanes. De fet a finals de Juliol encra se sent. I justament a finals de Juliol un altre cotxe va ser cremat.

Per aquest company de pis no va ser una bona setmana ja que el seu país, holanda, va perdre a les semifinals. A finals d'aquesta setmana i abans de que tingués l'examen es jugava justament la final del mundial i quina casualitat: Alemanya jugava i era el preferit. Vam anar a veure la final d'alemanya contra argentina en un bar Gallec de Bad Godersberg en el qual estem acostumats a veure partits de futbol. L'ambient era increíble, potser una mica massa exagerat i tot però el partit va ser emocionant i quan es va acabar Bonn va embogir. Tothom amb banderes amb cotxes super decorats. El fet és que, segons em va dir la professora d'alemany, no tenen bastanta llibertat d'ensenyar banderes i símbols patriòtics pel tema del nazisme però quan hi ha futbol és una excepció. Així que vam veure bonn pintada de negre, vermell i daurat. Tothom feia sonar el clàxon, fins i tot els conductors d'autobusos.

Després de la victòria germànica tothom estava content i per tant els professors també. Cosa que potser va ajudar a que l'examen m'anès molt bé. De fet, tant en el programa com en l'examen teòric vaig tenir la mateixa nota: 1.0. Les notes a alemanya no tenen el mateix valor, així un 1.0 és la màxima nota que pots tenir i un 4.0 és la mínima per aprovar. (és una mica extrany el sistema d'avaluació a les universitats).

Una altra cosa extranya per mi va ser el fet de que un cop acabada l'assignatura el professor va convidar a tota la classe a una barbacoa. Quatre persones de la classe vam anar amb ell i el seu grup de doctorants a celebrar el final de l'assignatura justament el mateix dia en que havia obtenit la nota. Ens van portar amb cotxe fins a Altenhar. Feia un dia perfecte per una barbacoa així que vam pujar una muntanya molt bonica que tenia moltes vinyes de vi vermell. De fet, la barbacoa estava en una de les rutes de vi vermell. Aquí a Alemanya són típiques les rutes de vi en les quals vas caminant i bevent vi per un preu molt assequible. Això ho va explicar també la professora d'alemany però nosaltres no vam anar a veure vi sinó a fer una barbacoa amb molt de menjar i molts matemàtics alemanys. Després del cansanci d'un examen va ser bastant esgotador parlar durant 6h amb aquelles persones en alemany. A més el professor volia jugar a volley ball amb nosaltres així que també vam fer esport. Allà vaig aprofitar per confirmar l'acceptació de la tesis del màster i em va dir que sí i que decidim el tema a principis de Setembre.

Tal com em vaig preparar els exàmens

Mes de Juny (2014)

Aquest any és justament l'any que he seguit més el mundial. De fet vam començar a mitjans de Juny a veure'l i és molt interessant perquè aquí a Bonn gairebé conec una persona de cada país que va jugar al mundial. Vam tenir una setmana de vacances degut a la segona pasqua i vaig conéixer més alemanys de la classe amb els quals després vaig seguir quedant altres dies :) També vaig visitar els pares de la Cat amb els seus setmana de vacances en la qual vaig estudiar conéixer més els alemanys d'una classe on sóc l'únic estudiant visita pares de Cat amb amics gat i tal, estres amb chip design,

Mes de Maig (2014)

Anar a la piscina. Córrer i trencar-me. Parlar sobre el curs d'alemany. Enviar regal mama + felicitar-la. Aniversari Elba bbq rehinaue molt relax.

Mes d'Abril (2014)

Justament el primer dia d'Abril vaig arribar a l'aeroport de Köln/Bonn amb el meu cosí Marc. A la majoria de països d'Europa el dia 1 és com el dia de Sant Inocents per la qual cosa ens podrien haver fet qualsevol broma però no va passar res. Quan vam arribar a Bonn el primer que vaig fer va ser saludar a la Cat. A ella si que li havien fet un parell de bromes: per exemple dir a la gent de la residència que a la seva habitació podien comprar pa. Això va comportar que la persona que s'encarrega de vigilar la residència es dirigís a ella ja que les habitacions no es poden usar per fer compra-venta de cap tipus. Després el meu cosí i jo vam anar a comprar menjar pels dies que estàvem aquí. Vam reciclar les ampolles aconseguint els diners que costava el reciclatge i quan ja estava tot comprat i ja havíem dinat vam anar a veure el futbol a un restaurant gallec de Bonn. Vam anar amb uns quants amics del màster que va tenir l'oportunitat de conéixer.

Durant els quatre dies que el meu cosí va estar aquí vam anar visitant diferents parts de Bonn, sortint amb els amics del màster i amb la Cat. Ell volia veure com era la meva vida aquí i com que encara faltaven uns dies per a que comences el segon semestre tenia molt de temps així que tot el dia estàvem jugant a ping pong, al futbolin, quedant amb gent, comprant, cuinant, etc. Una de les coses que vam veure va ser el gran edifici de la universitat com es pot veure en la foto del Marc descansant a la gespa:

La setmana següent va començar el segon semestre el qual té moltes assignatures interessants i per tant, he escollit fer-ne moltes (és a dir, molta feina). Com que el segon semestre es comença molt tard, a la segona setmana ja hi havia les festes de pasqua amb la qual cosa diversos amics van decidir visitar-me. Primer de tot van venir dos Pau's. El Pau Rodríguez amic de sempre i el Pau Riba amic de la uni amb el que ja fa 3 anys que anem junts a la patum. Aquí es veu una foto fet a Colònia perquè ens feia curiós la forma de la pedra (PoKéBall) Com es pot deduir de la frase anterior vam visitar Colònia, vam veure Bonn i també vam veure el castell de Brühl per fora que es molt bonic (tant el castell com els jardins). Això va ser el primer cap de setmana de la setmana santa.

El segon cap de setmana van venir els amics de Caldetes. Eren quatre a la meva habitació!! Però van cabre això és el que compte :). Amb ells també vam anar a Brühl, Köln, Bonn i també vam sortir algun dia. Aquí podeu veure una foto de quan estàvem al pont de Colònia que hi ha candaus dels enamorats. Moltes gràcies a tots per venir-me a veure!


Mes de Març (2014)

El primer dia de Març va coincidir amb el segon dia de carneval en el qual vaig descansar del dia anterior i vam tornar a sortir, aquest cop disfrassant-me de noia. El següent dia vam anar a la rúa de carneval on van repartir molts dolços i caramels. Als alemanys els hi agraden molt els dolços: xocolata, haribos, etc. Gràcies a aquest gran deler llencen moltes llaminadures durant el carnaval de manera que vam recollir moltíssimes. Durant el carnaval vam anar gairebé cada dia a Köln que és on hi havia més festa i d'on era més famós el carnaval tot i que les rues les vam passar a Bonn ja que en Köln un no es pot gairebé ni moure. Després d'aquest cap de setmana fevril de festa vaig tornar de nou a Barcelona a descansar i a estar més temps amb la família i els amics d'aquí.

De Catalunya no explicaré gairé ja que aquesta secció de la pàgina es diu 'Vivint a Alemanya'. De totes maneres cal dir que durant el temps que vaig estar a Catalunya m'ho vaig passar molt bé amb els amics, vaig fer 4 calçotades, vaig anar a cavall amb la Marta (la meva germana) i vaig celebrar el meu aniversari tant em família com amb els amics de Castellar :D. El meu aniversari va coincidir justament amb el cap de setmana abans de tornar cap a Bonn. Una cosa que sí que estava relacionada amb la vida a Alemanya és que van venir dues persones que estudien amb mi a Alemanya a veure Barcelona durant el mes de Març. La primera és un polonès que es diu Michal i que de fet només va estar un dia a Barcelona ja que la resta del temps va estar a les falles de València sortint de festa. Quan va venir a Barcelona vaig fer-los de guia a ell i als seus amics polonesos. Sempre és interessant fer de guia en una ciutat en la que vius ja que hi ha moltes coses que de normal no les visitaries pel simple fet que ho pots fer quan vulguis perquè està a l'abast. En canvi, quan algú ve a veure la ciutat et veus forçat a visitar coses interessants per un turista. Vam veure la sagrada família, la casa Betllò, la Rambla, el port, etc. La veritat és que no vam veure gaire més perquè tenien poc temps i estaven cansats després de tanta festa a València.

Una situació semblant va passar amb una Alemanya que es diu Silvia i que venia només un dia a Barcelona abans d'anar 6 mesos sola a Perú amb una motxilleta. En aquesta també li vaig fer de guia però a diferència de amb els polonesos, amb ella parlàvem majoritàriament castellà i una mica d'alemany. Vam veure la pl. Espanya, les fonts de monjuic i algunes coses més de Barcelona. No gaire més ja que la majoria de coses ja les havia vistes anteriorment.

Mes de Febrer (2014)

El mes de Febrer també va ser un mes d'estudi i per tant, la seva descripció és bastant curta. Vaig estudiar molt pel primer examen en el qual vaig treure un 1.3 que està bé dintre de l'escala alemanya però després de 3 dies tenia el segon examen i dos dies després d'aquest el tercer de manera que els tres examens estaven molt junts. Així, vaig estudiar molt pels dos primers però gairebé no vaig estudiar per el tercer, pensant en deixar-lo per la segona oportunitat. De fet, la majoria d'estudiants del màster van fer dos exàmens i van deixar un tercer per a la segona oportunitat. Així, quan em va tocar fer el segon examen estava nerviós perquè vaig tenir poc temps per repassar. Vaig tenir un mal dia d'examen.

El dia anterior hi havia molt soroll a l'edifici perquè la gent ja començava a acabar els examens i em vaig haver de posar taps per a dormir la qual cosa va fer que el dia següent em despertés de miracle. Em vaig despertar tard però suficientment d'hora per arribar a l'examen. Això i el poc temps entre exàmens em va fer posar nerviós i quan vaig tornar de l'examen em pensava que havia suspés. A Alemanya corregeixen els exàmens el mateix dia o d'un dia per l'altre (mantenint la fama d'eficients) de manera que a la tarda vaig tenir una de les millors alegries del mes de Febrer quan vaig saber que havia aprovat (amb la nota mínima per aprovar, però era aprovat). Vaig estar a punt de prescindir de la nota i arriscar-me a pujar però encara em quedava un altre examen així que no ho vaig fer.

Per l'altre examen gairebé no havia estudiat però el Pietro em va fer un favor inmens. El mateix dia que vaig acabar l'examen em va explicar en 4 hores seguides la meitat de tot el que havíem fet durant tot el semestre i en 4 hores del dia següent l'altra meitat. Vam acabar a les 18 del dia anterior de l'examen i va anar directe al llit a dormir. Jo em vaig quedar fent uns exercicis i el dia següent recordava la majoria de coses que m'havia explicat així que vaig aprovar l'examen. Va ser el dia que estava més content després de la tornada de Nadal (no només per l'examen). Sempre recordaré el favor que em va fer el Pietro deixant-me gairebé dos mesos de vacances intersemestrals.

El Febrer no van ser només els exàmens. Just el dia que vaig acabar els exàmens , 19 de Febrer, vam quedar amb uns alemanys del Màster per a que ens féssin un sopar típic alemany. Schnitzel mit Knudeln und Apfelstrudel. Va quedar tot boníssim i va ser un sopar tranquilet però llarg i divertit. El dia següent, 20 de Febrer, tornava cap a Barcelona a propòsit per a fer una sorpresa al meu pare ja que coincidia que era el dia del seu aniversari. Acabar l'examen un dia anterior al seu aniversari no podia ser millor. Vaig aprofitar aquesta oportunitat per fer-li una gran sorpresa. Abans li havia fet creure que l'últim examen l'acabava més tard així que ell no sabia sobre la meva tornada. Per intensificar l'efecte, quan vaig tornar vaig usar la seva wifi i el meu portàtil per començar una conversa per Skype i just quan ja estàvem a punt de parlar i em va veure per la càmera vaig entrar a casa fent-li una de les sorpreses més grans. Feia molt de temps que no el veia tant content :). La següent setmana també vam tenir sopar familiar i el dia 28 de Febrer vaig tornar a Alemanya a propòsit només per celebrar el cap d'any i quedar amb la Cat. Durant el sopar amb els alemanys em van convéncer que havia d'anar al cap d'any i això vaig fer. El primer dia del cap d'any va ser molt divertit i boig.

Mes de Gener (2014)

Al principi del mes de Gener va ser encara durant les vacances de Nadal. El dia 6 vaig tornar a Alemanya ja que per la tarda hi havia classes. Durant el mes de Gener ja vaig començar a estudiar en serio pels exàmens. Mai havia estudiat amb tanta antel·lació durant la carrera però aquest cop sabia que ho necessitava. De manera que vam sortir molt poc (un parell de cops) però durant aquest temps vaig quedar molt més amb la Cat i també amb els amics alemanys. Una de les festes va ser l'aniversari del Mario i una altra va ser un sopar de pizzes en el qual vam convidar a unes 20 persones a la meva cuina haha. Entre aquestes persones hi havia tres alemanys del màster amb els quals vam decidir que ells ens farien un sopar alemany més endevant. Va coincidir que era l'aniversari de la nòvia d'un dels amics així que va ser una festa molt divertida.

Mes de Desembre (2013)

El mes de Desembre contenia les vacances de Nadal, per tant, tot va anar al voltant d'aquestes festes. De fet, el que explicaré a continuació va començar al mes de Novembre i consisteix en el mercat de Nadal (Weihnachtsmarkt). Aquest mercat de Nadal es fa en cada una de les ciutats alemanyes com Bonn, Colònia, Aachen i moltes altres. El mercat de Bonn era molt atractiu amb moltes paradetes, una nòria i una venda d'una beguda típica durant el nadal: el Glüwein. Aquesta beguda es tracta de vi servit calent. No és exactament vi com el coneixem sinó que és una espècie diferent, més dolç que es produït allà mateix, a Alemanya. Els mercats de nadal no només estaven a Alemanya sinó en general pel nord d'Europa. De fet, quan vam estar a Amsterdam ja estava preparat el mercat de Bonn i també hi havia un a Amsterdam que va ser, com la resta dels llocs visitats, molt bonic. Tot i que si he de comparar el de Bonn era més acollidor.

El Glüwein se serveix molt calent i això fa que molta gent hi vulgui anar durant tot el dia. Bonn és una ciutat bastant callada els dies laborals a partir de les 18 de la tarda però per Nadal es transforma i cada dia hi ha vida. Veus els carrers del centre ple de gent amb tasses de Glüwein, passejant amb les parelles, etc.

Vaig anar un parell de cops al mercat de Bonn i un cop a un dels de Köln. El de Bonn és el que més em va agradar però em vaig quedar amb les ganes d'anar al d'Aachen que té molta fama i és que de fet, en els supermercats es venien molts productes de menjar nadalenc alemany i la majoria d'ells eren fets a Aaachen. Això ho deixaré per l'any que ve :). El dia 20 tornava cap a Catalunya per tant, el cap de setmana abans vaig decidir sortir de festa. Un dels dies vaig anar a una festa d'aniversari i quan ja es va fer una mica més tard vaig anar a una altra festa erasmus (amb el grup d'espanyols que havia conegut al principi) que estava localitzada al barri més perillós de Bonn: Tannenbusch. Tothom m'havia avisat de que era perillós però fins que no hi vaig anar no ho vaig comprovar. La festa era en la residència més gran de Bonn i va estar molt bé tenint en compte que era la mateixa festa en una mateixa nit. Vaig conéixer més gent nova entre les quals hi havia una polonesa que sabia moltes llengües i com que l'amic polonès del màster em va ensenyar algunes frases va ser divertit parlar amb ella. Al tornar d'aquesta festa amb l'autobús nocturn a les 4 am vaig veure el que volia dir amb barri perillós de Bonn ja que quan vam entrar a l'autobús hi havia dues persones apallissant a una altra al darrera del bus. És clar, el conductor no va conduir sinó que va avisar la policia que devia arribar després d'uns 5 minuts els quals van ser suficient per a que els dos agressors escapessin sense problema

Un altre dia d'aquest mateix cap de setmana era la festa de la universitat de Nadal. De fet n'hi va haver dues. Una el cap de setmana anterior i una aquest. L'anterior era una festa de gala, el 'Ball'. En que havies d'anar ben vestit i ballar. No m'havia preparat per l'ocasió quan vaig portar la roba així que vaig fer el que vaig poder. Va ser bastant divertit i amb càtering inclós. L'altre festa va ser a la pròpia facultat de matemàtiques on podies prendre Glüwein, et donaven un gorro de paranoel i vam cantar cançons nadalenques. Algunes de les cançons nadalenques eren amb lletra de coses matemàtiques (en alemany). Era molt 'freaky' però molt graciós. A més era l'aniversari d'un dels amics del màster, l'Emilio, de manera que vam demanar als que tocaven i cantaven que li dediquessin un 'Zum Geburtstag'. Va ser també una festa molt divertida i més tranquileta que la de Tannenbusch. El dia següent era l'últim dia que estava per allà i vaig quedar amb la Cat per anar a prendre Glüwein al mercat de Nadal.

La resta del mes de Desembre consisteix en el període de temps en el qual vaig estar de nou a Catalunya amb la família i els amics d'allà celebrant les festes. Vaig anar a esquiar amb el Pau, a fer raquetes amb uns quants de mates, a veure tots els familiars, vaig portar menjar típic d'alemanya per nadal per a tots ells, etc. A part, vaig començar a estudiar pels examens del Febrer perquè com ja he dit anteriorment, al principi del curs no em vaig concentrar en entendre les classes i per tant, havia de repassar molt per aconseguir aprovar els examens. Vam celebrar el cap d'any junt amb la gent de Castellar al costat de la neu a la casa del Pau.

Mes de Novembre (2013)

Durant la primera setmana vam celebrar 'Halloween' i Castanyada :). No és que se celebri la castanyada però sí que es mengen castanyes ja que és l'època d'elles i per tant, vam collir-ne moltes i menjar-ne junts amb la Cat i els seus companys de pis.

El dia 1 vam sortir per Bonn amb la cara pintada com es pot veure en la següent fotografia. El Halloween va anar molt bé, vam conéixer més gent Alemanya que vivia a la mateixa residència i que van decidir unir-se a la festa.

Durant aquest mes vaig sortir menys però a canvi vaig aprendre més alemany i més sobre el màster. Més sobre el màster en el sentit que vaig començar a fixar-me més en el contingut de les classes i no tant en l'anglès :).

L'alemany també el vaig millorar gràcies a l'ús d'una aplicació d'Android anomenada Duolingo, de les classes d'alemany i de que en comptes de sortir de festa anava quedant més amb gent Alemanya i fent sopars i jocs diversos amb ells. Normalment juguen a jocs de paraules, per tant, com podeu comprendre no entenia res però quan em tocava a mi jugar sempre ho feia en anglès i alguna cosa entenia. A més, com molta gent diu, després d'estar molta estona sentint un idioma encara que sembli que no sí que s'aprén.

A finals del mes de Novembre vam decidir fer un viatge a Amsterdam amb el grup Erasmus. Feia un temps que volíem fer un viatjet barat i vam trobar aquesta oferta en el grup d'Erasmus Network del facebook. Resulta que podíem anar i tornar d'Amsterdam per només 35€ per persona. Havia de ser una visita d'un dia complert però sense dormir i després tornar a Bonn. Va ser cansat, sí, però va valdre molt la pena. També va ser un dels dies més extranys de la meva vida. De fet va ser el dia més extrany. I no només per mi sinó per tots els del màster que vam anar-hi junts. Érem 5 (Pietro, Emilio, Michal, Marco i jo).

Vam anar amb un autobús des de Köln però de fet van marxar un total de 4 autobusos des de Köln, Düsseldorf i Aachen. Vam visitar i fer les típiques coses que es poden fer a Amsterdam i més tenint en compte el 'poc' temps que teníem. Vam visitar la ciutat en sí, que té uns edificis d'una arquitectura moderna i captivadora. El barri ric de la ciutat, tot i que de fet tot Amsterdam és bastant ric, no només la gent i els edificis sinó el preu dels productes. També va ser inevitable veure els canals que em recordaven als de Venècia. Veure el 'red district', entrar a Coffe Shop, veure la inmensa quantitat de bicicletes i tramvies que es mouen per la ciutat i els seus privilegis. En definitiva, veure la realitat de tots els mites sobre una de les ciutats més petites però amb més varietats d'Europa. Un viatge que no oblidaré ple de noves sensacions. De fet, un de nosaltres va dir que li agradaria viure en aquesta ciutat de més gran.

Setmana 7 (17-10-13, 23-10-13)

El primer dia d'aquesta setmana era un dijous (encara de la primera setmana de classes) i vam decidir que el cap de setmana faríem un sopar de diferents països amb la gent del màster. De manera que vam anar a casa d'un dels amics (Giovanni) i vam prendre pizzes (fetes a mà), pa amb tomàquet i truita de patates, un plat mexicà, un peix cru (de polònia), unes postres de nova zelanda i unes postres d'Escòcia. Tot boníssim!! L'irlandès va portar baileys per fer un cafè irlandès, l'escocesa whiskey, el polonès vodka, etc. Aquest sopar el vam fer dissabte. Va ser una nit per descansar després de la primera setmana de classe. Però també va servir per estressar-se amb el temps limitat de les entregues. El dia abans del sopar per això era l'aniversari de la Cat així que el vam celebrar per la tarda.

El diumenge vam aconseguir acabar la majoria d'exercisis i dilluns ja va començar la segona setmana. La rutina ja arriba. De totes maneres és una rutina diferent i a més el sol acompanya tota aquesta setmana. De fet ahir mateix vaig anar amb màniga curta. Cosa que no va passar els quatre dies que la meva germana va estar aquí. Per desgràcia va venir el cap de setmana més fred des de que he arribat a Bonn.

A partir d'aquesta setmana més o menys la feina es va començar a posar molt més difícil fins al punt que vaig parar d'escriure la pàgina web. És per això que a partir d'aquest moment i fins el Març la pàgina serà descrita per mesos. Durant el segon semestre, el qual comença l'1 d'Abril, la pàgina serà descrita un altre cop per setmanes fins que torni a no tenir temps :)

Setmana 6 (10-10-13, 16-10-13)

Com heu pogut comprovar. Ha passat un temps des de l'últim cop que vaig actualitzar la pàgina. Això és degut a dues raons: La primera és que el segon dia d'aquesta setmana em va venir a visitar la meva germana. Moltes gràcies Marta :D. Vam estar quatre dies junts entre els quals vam visitar Bonn i Colònia. Anant als llocs més macos que he pogut visitar en aquest primer mes d'estància a Alemanya. La veritat és que va venir justament el cap de setmana adequat perquè a partir de llavors cada cap de setmana he estat molt ocupat. Això em porta a la segona raó. La segona raó és que el dia 14 ja començava la universitat.

Des de l'inici de la universitat es pot dir que no he parat. No només per les hores de classe setmanals sinó per la dificultat, i sobretot, per la gran quantitat de feina que exigeixen cada setmana. El dia 14 va ser un dia de presentació del màster així que va ser una mica 'light' per sort perquè la Marta tornava a Barcelona aquest mateix dia. Tot i que va ser el dia d'inici de les classes va ser un dia divertit :D.

El segon dia de classe ja va ser més cansat però per la nit hi havia una festa de formatge i vi (KuWA) Kässer und Wein Abend. Formatge gratuït i vi barat (el vi era Italià i Espanyol). Era una festa per tota la gent del màster i servia per conéixer més a la gent de la classe.

Tot i aquesta petita festa, aquesta primera setmana de classes vaig descobrir que posaven molta feina. Per cada assignatura se suposa que hem de fer exercicis cada setmana. El que passa és que la llista d'exercicis és molt difícil. Es pot fer en grups però tot i això costa d'aconseguir respondre totes les preguntes. Per exemple, per una de les assignatures (wissenschaftliches Rechnen) vaig haver d'aprendre C++ pel meu compte cosa que em va portar bastant de temps.

Setmana 5 (3-10-13, 9-10-13)

El primer dia d'aquesta setmana vam decidir aprofitar un dels vales que teníem per ser estudiants i fer un viatge amb vaixell pel riu Rhine. Aquest viatge ens portava des de Bonn fins a Königswinter en 50 minuts i va ser divertit. A més era la festa d'unificaicó i justament ho celebraven en aquest petit poble. Després de passar la tarda allà vam tornar amb el mateix bitllet que també valia per la tornada.

Aquest mateix dia per la nit vaig participar en una Teeparty en una de les habitacions d'una noia alemanya (Catherine) que és de la mateixa residència. Consisteix en prendre té, parlar i jugar a jocs de cartes o de paraules (en anglès de moment). És divertit per conéixer més gent i la majoria de participants eren alemanys.

El dia següent ja feia un mes que estava a Alemanya :). Vaig decidir anar a Düsseldorf que és la capítal de la zona de North-Westphalia per visitar la ciutat (tot i que ja m'havien dit que no era molt maca) i aprofitar els viatges que teníem. Vaig anar amb un amic mexicà del màster (Rígel) amb qui sempre parlem en anglès encara que ens podríem entendre en castellà perfectament. La Catherine viu al costat de Düsseldorf així que em va recomenar alguns llocs per veure i la veritat és que el que val més la pena és el que em va dir: el rathaus (ajuntament) i els parcs. Hi ha parcs bonics amb aigua, gespa, ponts, arbres i ànecs. També hi ha un carrer que és de luxe amb botigues molt cares i cotxes de luxe. També hi ha bastanta gent borratxa pel carrer pel migdia... A la nit suposo que més... però no em vaig quedar per la nit perquè vaig tornar per jugar una mica a ping pong. Diumenge va ser un dia d'anar a córrer, encostipar-me (per haver-me mullat a la gespa d'un parc...) i descansar.

Avui dilluns ha sortit el sol un altre cop però encara estic una mica encostipat... així que he decidit actualitzar la pàgina.

Setmana 4 (26-09-13, 2-10-13)

El dia següent era dijous i després de que tot tornes a la normalitat vaig anar a les classes d'alemany i més tard vaig assistir a un torneig de ping pong que es va organitzar a la nostra residència on vaig conéixer més gent de la residència que li agradava ping pong (la majoria d'ells alemanys).

Divendres era l'últim dia que tenia el curs d'alemany i de fet aquell dia tenia un examen. Així, divendres pel matí vaig estudiar una miqueta. Al migdia vaig fer l'examen i la professora va dir que estava contenta dels resultats que havíem obtingut. Després de l'examen vaig anar a córrer amb un company del màster que és italià i vam fer 12km al voltant del riu. Vam acabar cansats però és molt recomenable ja que si fa sol és molt bonic. Efectivament, feia sol i ja portàvem uns quants dies de sort amb el sol present. De fet el sol va durar fins el final d'aquesta setmana. De manera que aquesta quarta setmana va ser la setmana amb més sol des de que he estat a Bonn i s'agraeix bastant ja que pots sortir a fer més coses i no cal anar tant tapat. Finalment, divendres pel matí hi havia un show molt currat (tipo les fonts de Montjuic) amb aigua, música, llum i foc a una de les places més grans de Bonn, la MünsterPlatz. En el següent link es poden veure alguns vídeos de l'espectacle: Klangwelle 2013, Klangwelle 2013

Aquest espectacle el repetien cada nit durant 4 dies més i durava 2h. Feia gràcia que dintre del show sortís reflexat sobre l'aigua el Parc Gaudí i la Sagrada Família. Després de l'espectacle vam quedar amb gent del màster i gent de la barbacoa i el dia següent vaig anar al arithmeum (museu d'aritmètica) que tenia coses molt curioses com xips informàtics, moltes màquines de la guerra i prèvies a la guerra que servien per calcular, codificar, encriptar, etc. I màquines més antigues com ara l'abacus o eines semblants per fer càlculs aritmètics senzills. La gràcia de tots aquests museus és que per ser estudiant són gratuïts. Aquest mateix cap de setmana vaig començar a buscar coses online per aprendre alemany com ara pel·lícules, sèries, cursos, etc per anar aprenent alemany mentre no comença el curs de l'Octubre (un curs que és o bé gratuït o bé 60€ per mig any) així que està super bé de preu.

Això em recorda que és una de les avantatges d'estudiar a Alemanya. Avui mateix (dilluns) he estat pensant que afegiré un apartat a la pàgina web que parli sobre avantatges i desavantatges d'estudiar/viure a Alemanya. He pensat que als meus amics i familiars potser sí que els hi interessa el que estic fent per aquí però si hi ha altres visitants en aquesta pàgina és molt més probable que els hi agradi més alguna cosa útil que puguin aprofitar i que no sigui tant personal. Si voleu veure aquest apartat aneu a : Pros and contras of Germany

El dimarts ja era dia 1 d'Octubre amb la qual cosa ja podíem utilitzar el transport gratuit per tot North-Westphalia. Per tant, en honor a això vam passar el dimarts de visita a Colònia (Köln), ciutat d'1.000.000 d'habitants amb una catedral impressionant. Una de les catedrals més grans que he vist. Es mereix sens dubte una visita tot i que no val molt la pena pagar per veure la part del tresor que hi ha dins i la part de la torre. La part de la torre està bé perquè tan sols costa 1.5€ i puges fins a dalt de la catedral (400 esglaons!!!) però a dalt no hi ha unes vistes espectaculars de la ciutat de Colònia ja que està tot vallat per si de cas alguna cosa caigués des de la part de dalt.

Després de la catedral (que es mereix una visita de més de 2h) vam anar per Colònia visitant la ciutat (Rathaus, alguns museus, etc) fins a anar a parar al museu de xocolata que tot i el preu de la seva entrada (6€ per estudiants i 8.5€ per la resta) val la pena. Primer de tot perquè amb l'entrada et donen una xocolatina Lindt. A més és un museu 'diferent' ja que comença amb unes figures artístiques fetes de xocolata. Després vas veient com es transporta i es manufactura la xocolata gràcies a textos explicatius i jocs. Però a mesura que avances en el museu la cosa s'anima. En una de les sales hi ha una zona tropical que entres i hi ha molta xafugor i una alta temperatura on es poden veure exemplars reals de la planta de Cacao, de palmeres, de peixos tropicals, etc. (És semblant a la selva del cosmocaixa però més petit).

El museu té tres plantes. La primera és bastant explicativa a excepció d'això de la selva però la segona planta (la que personalment em va agradar més) inclou un exemple de les màquines utilitzades per la creació de les xocolates Lindt a partir dels granets de cacao. És impressionant perquè pots veure totes les màquines involucrades i tot el procés que segueixen gràcies a vidres que permeten veure a través de les màquines (un espia industrial s'ho passaria bé...). Veus tot el procés en directe fins al final on hi ha una persona que va guardant els paquets de xocolates lindt. A més en aquesta planta hi ha una font daurada de xocolata desfeta, que potser és l'imatge més famosa del museu. En aquesta font hi ha una persona que s'encarrega de donar barres de galeta mullades amb xocolata desfeta a les persones que venen a visitar el museu :D.

Finalment, a la tercera planta hi ha més figures de xocolata i més explicacions sobre els origens de la xocolata i fets curiosos com el consum de la xocolata a diferents països, etc.

A més Colònia és una ciutat amb molta vida nocturna i això ho vam comprovar el dimecres ja que com que el dijous era festa (perquè celebraven el dia de l'unifiació d'Alemanya est i Oest...) molta gent va sortir dimecres. Ara bé, dimecres al matí amb uns quants amics del màster vam anar a l'IKEA de Colònia per comprar coses per les nostres habitacions. Una làmpara, olles, plat, tovalloles. La veritat és que en les residències pots viure sense comprar material de cuina però crec que sempre va bé tenir el teu propi material. I més si vius dos anys en un lloc.

I aquest mateix dia gairebé tornem a Colònia ja que com que podem viatjar gratis l'amic italià que es diu Pietro i jo vam decidir anar a córrer fins que ens cansèssim i després preguntar per la parada de tren més propera (en alemany :D). Així que vam arribar fins a un poble del sud de Bonn (a uns 10 km) i després vam tornar amb tren però al tornar ens vam passar de la parada i gairebé arribem a Colònia de nou haha. Suposo que són coses que passen fins que t'acostumes al transport públic d'aquí que per cert és senzill i ràpid d'utilitzar.

Setmana 3 (19-09-13, 25-09-13)

El primer dia d'aquesta setmana era un dijous en el qual també hi havia el meu amic Sol així que era un bon dia. Va ser un dia bastant normal: Anar a córrer, fer anglès, mirar si havia rebut el pin del banc (desgraciadament encara no...) i finalment anar de compres a una botiga que s'anomenava 1€ shop que tenia eines de cuina a preus molt baixos. Va ser un bon dia de compres ja que vaig comprar per fi material de cuina propi com ara coberts, gots, plats, estris per cuinar, etc. Una de les coses bones dels pisos d'estudiants és que es poden compartir aquests productes però tenia ganes de tenir els meus i com que els preus eren baixos (rotllo IKEA) vaig decidir comprar-los.

El dia següent vaig rebre la tarjeta que a partir de l'1 d'Octubre em serviria per viatjar gratis. A més també vaig descobrir que a partir de les 19.00 de la tarda pots viatjar amb una persona amb el mateix bitllet sense que aquella persona hagi de pagar res. Divendres era dia de cap de setmana així que vam decidir quedar uns quants del màster en una de les cuines dels pisos d'estudiants que era bastant gran i escoltar música mentre parlàvem. Va ser tranquil·let però molt divertit. Més tard, vam acabar anant a un pub que obria fins bastant tard (les 3). Dic bastant tard perquè les discoteques tanquen a les 3 o les 4...

El dissabte teníem pensat també fer una excursioneta però a Bonn mateix ja que feien el Flohmarkt (mercat de puces) que en realitat fa referència a un 'mercadillo' molt gran!. Hi venien de tot. La majoria de coses de segona mà. El millor no era el mercat sinó on estava situat. Estava justament en un lloc que tenia afluents del riu, un llac i molta gespa. Fotografies: Flohmarkt

A la nit del dissabte vaig quedar amb un altre grup de persones que incloïa molts espanyols i dues noies catalanes. Aquest grup feia una festa en una casa a prop de la universitat principal que tenia un espai per fer barbacoes. Va ser també molt divertit i com que en el grup hi havia 3 alemanys vaig aprofitar per intentar parlar en alemany. Amb un d'ells que devia tenir molta paciència vaig estar tres quarts d'hora parlant: cosa que em va apujar molt els ànims. La majoria de la conversa la va fer ell òbviament. Jo només preguntava coses curtes i senzilles i sobretot li deia quan no entenia alguna cosa: Ich habe nicht verstanden!! Com que sabia anglès i una mica de castellà de seguida entenia el que em deia. La conversa també va ser de temes bastant simples com el futbol que es diu fussball :). També vaig conèixer una noia alemanya que sabia parlar més en català que en castellà. Resulta que la noia estiuejava a L'escala i a més l'any passat va fer un curs de Català a Bonn. Va donar la castualitat que era d'un poble anomenat Brühl que està entre Bonn i Koln. Justament, era el poble en el qual tenia pensat anar el dia següent amb la gent del curs d'alemany.

Per sort, el dissabte no es va acabar molt tard la festa i el diumenge vaig poder anar a aquest poble. En aquest poble hi ha dos palaus. Un d'ells és molt gran i estava molt decorat. Per desgràcia no es podien fer fotos de l'interior però hi havia pintures en sostres rodons (tipo la Capilla Sixtina). Hi havia molta decoració del Barroc i les habitacions eren gegants. El que sí que es podia fer eren fotos de l'exterior i dels jardins que comunicaven els dos palaus: Schloss Augustusburg, Jagdschloss Falkenlust si Schlosspark Bruhl

Després d'aquest cap de setmana va continuar la rutina del curs d'Alemany però per desgràcia era l'última setmana. Dic per desgràcia perquè les classes d'alemany eren divertides i sobretot molt profitoses ja que la professora era molt bona. Al principi d'aquesta setmana ja vam començar amb les declinacions (allò que la gent diu que és el més difícil de l'Alemany). La veritat és que és difícil ja que es produeixen canvis en les paraules depenent de la funció d'aquestes en la frase però per mi el més difícil segueixen sent els articles (masculí,femení i neutre) ja que l'única manera d'utilitzar-los bé és saber-los de memòria. Això em recorda què hi ha una pàgina la que pots aprendre els articles 'fàcilment'.

El dimecres no teníem classe així que vam anar al museu d'història de Bonn que és gratuït per tothom i està situat a la sortida d'una parada de metro. És a dir, surts i vas directe al museu! Aquest museu és molt gran i hi ha moltíssimes coses i escrits sobre la primera i segona guerra mundial a Bonn. És molt curiós tot i que la major part està en alemany però també hi ha traduccions i textos originals en anglès. Val la pensa veure'l i hi ha parts molt emotives com els nens i nenes que després de la guerra buscàven els seus pares o la història del pilot d'avió que cada dia enviava tones de caramels a nens que gairebé no tenien menjar durant la guerra. Aquest mateix dimecres pel matí vaig anar a una festa amb la gent que havia fet la barbacoa uns dies abans en una residència d'estudiants. Va ser una festa molt divertida però em vaig deixar la jaqueta de les claus amb les claus a dintre i per sort una de les persones de la festa em va deixar un lloc per dormir aquella nit. El dia següent tot va tornar a la normalitat i vaig recuperar tant les claus com la jaqueta.

Setmana 2 (12-09-13, 18-09-13)

El divendres d'aquesta setmana es va acabar la primera setmana del curs d'Alemany. En el seu honor vaig anar a córrer, em vaig perdre i per primer cop ja vaig parlar en alemany preguntant on estava el meu carrer :). Entschuldigung, Wo ist Endenicher Allee?. La pregunta era relativament fàcil però la resposta només la vaig entendre gràcies als signes de les mans, sincerament. Aquest mateix dia vaig quedar amb els companys de pis per fer un sopar junts i va ser molt divertit. A més després del sopar vam tornar a quedar per prendre alguna cosa amb els companys del màster.

El dissabte vam quedar 8 persones a la tarda i vam anar passejant pel Rin. Vam estar passejant per Bonn fins al vespre que vam anar una mica per les afores de Bonn on vam trobar un bar petit en el qual tota la gent era Alemanya local i més gran que nosaltres. Després de dubtar una mica vam decidir entrar. La música la posaven amb CDs i era música Alemanya antiga. La gent del bar no parava de beure cerveses i estaven molt contents i un irlandés del grup que sabia més alemany es va posar a parlar amb ells. Tot es va començar a animar fins al punt que després de prendre 3 rondes de cervesa i parlar amb ells quan vam marxar van decidir convidar-nos a tots 8 :). El mite de que els alemanys eren freds va començar a dissoldre's.

El diumenge teníem pensat fer una excursió a un castell/palau a prop de Bonn el Drachenburg Schloss. Tal i com teníem planejat vam fer aquesta excursió amb la gent del curs d'alemany. I es poden veure algunes fotos del dia que vam passar allà en el següent link: Drachenburg Schloss.

El dilluns va començar el curs d'alemany però en aquest cas el nivell ja era més avançat. Vam començar amb els articles i amb bastant vocabulari i la cosa és va començar a complicar ja que no només tenen article masculí i femení (der i die respectivament) sinó que també tenen un article neutre (das) i no hi ha cap norma a seguir. És a dir, pot ser que moltes paraules que en català són femenines allà siguin masculines o neutres... Això ja començava a tenir la forma de la idea de la dificultat de la llengua que esperava.

El dia següent ja va ser encara més difícil ja que no només havíem de fer frases sinó que havíem de llegir petits textos i entendre'ls. A primera vista semblava xinès... Però de mica en mica s'omple la pica i espero que vivint aquí d'aquí un temps pugui entendre tots aquests textos amb més facilitat.

El dimecres era un dels dies del mes que no teníem classe d'alemany amb la qual cosa vam preparar una altra excursió que consistia en visitar la casa de Beethoven. No pintava tant divertit com el castell però no va estar malament. Era una visita de la casa on va néixer Beethoven amb la història de la seva vida. Amb coses curioses com els instruments que utilitzava als 30 anys per poder sentir millor quan ja gairebé no tenia oïda. A la nit vam quedar quatre amics a casa d'una residència on hi havia 2 persones aràbiques per veure una pel·lícula. Aquestes dues persones també van mirar la pel·lícula i destaco que són aràbiques perquè la pel·lícula en qüestió era The Diktator. Pel·lícula d'humor que es riu dels dictadors que hi ha hagut al món àrab. No és gaire bona però fa molta gràcia. La situació era una mica incòmoda però ells dos també s'ho van passar bé :).

Aquesta setmana havia plogut molt i cada dia era bastant nuvolós així que va ser una gran alegria quan va sortir el Sol :). Al principi pensava que el clima fred estaria molt bé perquè sóc una persona calorosa i de la temperatura de moment no em puc queixar, ara bé, el Sol es troba bastant a faltar.

Setmana 1 (5-09-13, 11-09-13)

Aquesta setmana va començar amb el dijous dia 5 de Setembre, dia en que vaig arribar a Bonn. S'ha de dir que aquell dia estava molt animat ja que durant la setmana anterior, que encara no estava a Alemanya, els meus amics (tant els de Caldetes, com els de Castellar, com els de Matemàtiques) i la meva família (per part de Pare i per part de Mare) em van fer festes de comiats molt ben organitzades (en molta part gràcies a la meva germana). Per tots aquells que vau participar o volieu participar en les festes de comiat moltes gràcies!!!

Així, un cop vaig agafar a l'avió vaig començar a mirar qui podia ser Alemany i qui Català però en alguns casos no estava segur. El que sí que estava clar és que era impossible per mi entendre qualsevol paraula del que deien els alemanys ja que no sabia gens d'alemany i segons he sentit és un idioma molt difícil. Al baixar de l'avió vaig agafar el bus que et porta directament cap al centre de Bonn i al baixar del bus una noia se'm va dirigir en Català oferint-me ajuda i preguntant-me si era el primer cop que vivia a Bonn :). Gràcies a la seva ajuda vaig saber algunes coses de la ciutat i em va oferir la possibilitat de dormir en una habitació en cas de que no trobés un lloc on dormir així que em vaig relaxar més. Després vaig quedar amb una persona de segon del màster de New Jersey que em va ajudar amb els temes burocràtics. Aquests van ser el pitjor de la primera setmana ja que vaig haver d'esperar 3h i mitja per aconseguir un pis que no era el que havia demanat en primera opció i gairebé no em dóna temps a aconseguir-ne un. En definitiva, un caos!

Tot i això vaig aconseguir una habitació per només 220€ al mes. Quan vaig entrar la primera impressió va ser que el lloc era una mica 'cutre' perquè hi havia dos lavabos i dues dutxes per compartir amb un màxim de 8 persones i la cuina era gran però no estava gaire neta. Ara bé, l'habitació tenia armaris, calaixos, taules, llit, pica, mirall, etc. I sobretot, tenia connexió a internet :D i antena per la tele. El primer que vaig fer doncs va ser fer el llit, ordenar les coses de la maleta i aconseguir connexió a internet per poder comunicar-me amb el món :). Gràcies a la connexió d'Eduroam de l'autònoma vaig poder-me connectar a la d'aquí sense necessitat de connectar cap cable cosa que vaig agrair molt. Gràcies xarxa d'universitats d'Europa!

Vaig arribar el dia clau ja que el dia següent començava la 'welcome party' dels alumnes del màster que ja haguessin arribat organitzada per un dels alumnes de segon. Aquesta festa va començar molt bé perquè vam anar a un poble del costat de Bonn que s'anomena Beul i hi havia una fira de grans dimensions que fins i tot tenia atraccions aquàtiques. El millor però era que hi havia un centenar de cavalgates amb gent que duia vestits típics d'alemanya i ballaven/cantaven música típica d'allà. Finalment, després de veure les cavalgates i passejar per la fira vam anar en un recinte on hi havia moltes persones bevent cervesa i cantant mentre uns actuaven a l'escenari. A més hi havia les típiques cambreres que porten unes 7 o 8 gerres de cervesa de mig litre. Això ja semblava Alemanya!. Dins d'aquest recinte i després d'unes quantes actuacions va aparéixer un Pastís de Cervesa de 50l del qual tothom podia beure. Efectivament, vaig obtenir una cervesa gratis (nuñez xD).

Per rematar aquest dia a la nit vaig anar amb gent de primer i de segon del Màster a un terreny de gespa del costat del riu Rin on hi havia gent bevent i gent tocant música. Després vam anar a un pub i finalment a una discoteca que era petita però hi havia música indie electrònic. Segurament, totes aquestes activitats les vam poder fer perquè tant dijous com divendres la temperatura era més alta que a Catalunya. En aquest sentit no semblava que fos Alemanya. Ara bé, el dia següent va baixar uns 12º la temperatura i ja va començar la pluja que va durar tota la resta de la setmana. Justament, aquest dia ja va ser un dia més tranquilet.

Al principi del dissabte em vaig comprar una bicicleta ja que era un dia en que la gent oferia bicicletes de segona mà pels estudiants. M'havien dit que a Bonn solen robar bicicletes així que em vaig comprar una bicicleta una mica cutre perquè no fos tant atractiva pels lladres. La vaig aconseguir per 55€ i després em vaig comprar un lock i un timbre per 7€. Un cop comprada vaig començar a anar amb bici per la ciutat per investigar una miqueta.

A la tarda vam anar a un concert de l'orquestra de Bethoveen de Bonn. Bethoveen va néixer a Bonn i és per això que hi ha moltes coses en nom seu i en honor seu com ara escultures, noms de carrers, la casa de Bethoveen, etc. El concert era a l'aire lliure però sonava molt bé. Era de música clàssica i en els moments que cantaven ho feien cantants d'òpera en Alemany. Se suposa que s'acabava a les 19 però a les 18.30 va caure un xàfec molt important que va fer que la gent se n'anès i els del concert fessin l'última cançó. El més graciós és que aquell dia havia anat amb bici fins al concert que està a uns 7km de casa. Així que vaig tornar amb bicicleta i plovent :D. Després del concert vam anar al nord de Bonn on hi havia classes de Salsa gratuïtes... No faré comentaris al respecte ja que als alemanys els hi feia gràcia que fos de Barcelona i no sapigués ballar salsa...

Per acabar la festa de benvinguda el diumenge dia 8 era un dels dies que hi havia tours gratuïts per Bonn així que vam anar a 2 tours. El primer dels tours era en el lloc on assaja l'orquestra de Bethoveen de Bonn que és un edifici de grans dimensions amb un gran escenari. Això és l'únic que vaig aprendre del tour perquè tot i que la guía era molt maca i semblava que parlés i vocalitzés bé era tot en alemany així que no vaig entendre res! haha. El mateix va passar amb el segon tour que el vam deixar a mitges perquè era sobre fonts així que a part de l'alemany incomprensible hi havia l'ajuda del soroll de l'aigua de les fonts.

A partir de dilluns va començar més la monotonia ja que va començar el curs d'Alemany gratuït (nuñez xD). Aquest curs és de 3h cada dia amb un descans de mitja hora entre mig. El millor és que el curs era per principiants així que per mi era perfecte. Jo era dels pocs que no sabia res d'alemany però amb una setmana la professora va aconseguir que tots comencèssim a aprendre coses noves. El millor de tot és que no sabia molt anglès així que des del primer moment parlava en Alemany. La veritat és que tot i ser monòton perquè cada dia era en el mateix interval d'hores, sempre tenia ganes d'anar-hi i aprendre Alemany. De fet, encara no era del tot monòton perquè hi havia moltes coses d'organització que s'havien d'anar fent tipo obrir-se una compte a Alemanya, registrar-se com a ciutadà de Bonn, aconseguir un número de mòbil alemany, registrar-se a la universitat i pagar el primer semestre del màster (només 250€ i inclou transport gratis per una zona del tamany de Catalunya) ... A més durant aquesta setmana també vaig acabar de veure quins supermercats tenien més productes, quins eren els més econòmics, etc.

Els que fèiem el curs d'Alemany no teníem gaire cosa a fer durant els matins, així que la majoria de les nits sortíem a fer cerveses per conèixer-nos millor. La major part de les coses tenen els mateixos preus que a Catalunya però les cerveses són definitivament més barates a Alemanya i a més està permés beure al carrer. Durant aquesta setmana també vaig conèixer tots els companys de pis. I dic els perquè som 5 nois. Tres matemàtics, un físic i un informàtic. Segurament, el fet de que hi hagi tants matemàtics és degut a que una de les grans avantatges d'aquest pis és que estem a 20 m de la facultat de matemàtiques. Està just al creuar el carrer i la veig des de la finestra.

El dia 11 és la diada de Catalunya i volia participar d'alguna manera a la via catalana per la independència així que vam quedar amb la noia catalana per fer-nos una foto amb les dues estelades que m'havien regalat durant les festes de comiat. A més aquest dia vaig seguir les notícies de TV3 online així com les publicacions de la gent al twitter. Algunes imatges em van fer posar la pell de gallina.