Èric Lluch Personal Web Page

The right place to find thinks about my life.

My current life

Nowadays I live in Paris, France. I will live there until August 2017 working as a junior researcher in Philips France while pursuing a PhD organized by UPF and Philips with the so called CardioFunXion project. My aim is to learn French and get to know the German culture as I did in Germany the last two years. Read more...

Read more

Hobbies

Here you can find more about me. Personal things that I like or dislike such as TV series, movies, books, etc. If you want you can read them and recommend me new films, TV series that you think I might also like. Read more...

Read more

My career

Here one can find information about my studying and working life. As some of you might know I like mathematics since I was young so I decided to study the Bachelor in Barcelona and then the Master in Bonn. Since I love learning I now pursuing the PhD in Paris and soon in Barcelona again. Read more...

Read more

Living in Germany

I lived in Germany for two years and three months and it was an awesome experience. Especially the first year. It is cool to live in Germany for a couple of years and to get to know their culture and people ;) Read more...

Read more
Some alt text Some alt text Some alt text Some alt text

Do you need to search for some specific word?

Vivint a França, aventura per relatar!

Some alt text

Introduction/introducció

Nowadays I live in Paris, France. After living two years and three months in Germany I wanted to move to Barcelona so I started looking for opportunities there. It turns out that I found a nice Marie Curie PhD position between Barcelona and Paris that sounded really interesting so I accepted it.

After working there 4 months I must say it was even more interesting than it sounded and I'm really happy in Paris. I'm gonna be living 18 months in Paris and here I'm gonna tell you how is it going learning French and getting to know the French(or Parisian because it's not the same) culture and people.

As my mother languages are Catalan and Spanish but the language I've used more during my life is Catalan I am going to report this expirience in Catalan. I might translate some chapters into Spanish, English, German or French. The chapters will be organized by months from January 2016. First of all, let's translate this text into Catalan.

Actualment visc a Paris, França. Després d'haver viscut 2 anys a Alemanya volia moure'm a Barcelona així que vaig començar a buscar per oportunitats allà. Resulta que al final vaig trobar una beca Marie Curie per un doctorat entre Barcelona i Paris i sonava realment interessant així que ho vaig acceptar

Després d'haver estat 4 mesos allà he de dir que encara és més interessant del que pintava i que estic realment feliç a Paris. viuré 18 mesos a Paris i aquí us explicaré com està anant això d'aprendre Francès i de conéixer a la gent i la cultura francesa (o hauria de dir Parisiana ja que no és ben bé el mateix). Com podeu veure en l'apartat de 'vivint a Alemanya', un dels meus objectius a la vida era parlar 5 llengües i ara aprenent el Francès ho estic aconseguint. Al principi pensava que seria l'italià i per això en vaig aprendre 4 mesos...però al final el 'destí' ha escollit que comenci per francès, oblidant així la majoria de coses que havia après en Italià....

Com que les meves llengües maternes són català i castellà però l'idioma que més he utilitzat durant la meva vida és català relataré aquesta experiència en català. Pot ser que tradueixi alguns capitols en castellà, anglès, alemany o francès. Els capítols seran organitzats per mesos des del Gener 2016 fins l'Agost 2017.

Mes de Gener (2016)

El primer dia de l'any 2016 estava a Madrid amb amics que vaig conéixer a alemanya celebrant la nova entrada d'any! Feliç 2016 a tothom qui llegeixi això. La veritat és que amb 24 anys ja tocava visitar madrid algun dia i com que celebrar el cap d'any allà té bastanta fama vaig decidir anar-hi.

A madrid vaig anar en Blablacar (35€) i amb els amics vam aprofitar per visitar les típiques coses com el museu del prado, el 'parc del retiro', el palau reial, els diferents barris de Madrid (la Latina, etc.) i a més estava tot encara amb decoració nadalenca.

Vam menjar molt bé i molt barat. Una de les coses de menjar més típiques va ser quan vam anar a 'El tigre'. Un bar de tapes on et demanaves una canya (2.5€) i et donaven unes tapes gegants d'un plat sencer per 'acompanyar'. Semblava que el que fos per acompanyar fos la cervesa i no pas la tapa.

El mes de Gener va ser un mes de viatges ja que volia aprofitar que encara no treballava i em quedaven una mica de diners. Després de Madrid vam celebrar el dia de reis amb la família i a finals de Gener tocava visitar un amic italià que vaig conéixer al màster (Emilio Ferruci). Com que vivia a Florència vam visitar la toscana. Ell també estava buscant feina així que un dia, mentre feia una entrevista, em va deixar el cotxe per anar a Pisa sol a visitar la ciutat. La resta de dies vam estar entre Florència i Sena visitant les atraccions turístiques més importants. Si he d'escollir una ciutat entre les 3 definitivament Florència. No té mar com Pisa però és realment bonica, relativament gran i culturalment molt rica. Té per exemple el museu més famos d'Italia (Ufizzi). Pisa està per mi una mica sobrevalorada per la torre de Pisa però val la pena veure-ho com a mínim un cop des d'aprop. Sena és més tranquil·leta, no tan turística i és menja bé. Era Gener però s'estava molt bé. Feia tanta calor a Pisa que estava amb màniga curta.

Mes de Febrer (2016)

La temperatura a la toscana no tenia res a veure amb la temperatura a Finlàndia! I és que el mes de Febrer vaig estar 7 dies a Finlàndia per visitar el país, el pare noel i el Pep Massons. Vam anar amb el Pol fins a Helsinki però amb vols diferents. Vaig volar amb Norwegian i la veriat és que només puc dir coses bones! Hi havia wifi a l'avió, tenies espai per les cames i és una companyia low-cost i es notava en el preu. 140€ per anar i tornar de Barcleona a Helsinki. El vol era relativament llarg però es va passar molt ràpid. Vaig arribar a les 17 de la tarda i feia un fred que mai havia passat abans. Una sensació exagerada de fred. I només feia -14 graus!!. Tot estava nevat... Semblava impossible que l'avió hagués pogut aterrar sense problemes però estan més que acostumats.

Durant els 7 dies que vaig estar a finlàndia vaig estar dormint a casas de diferent gent i coneixent persones utilitzant Couchsurfing. Va ser una experiència molt divertida. Diria que és una molt bona opció quan es viatge sol. Amb el fred que feia costava molt treures el guà per mirar el mòbil per trobar la direcció de la primera persona que em deixaria dormir a casa seva. Amb les mans blaves/liles vaig aconseguir veure quin era el bus que havia d'agafar i la parada... Tot era fosc perquè hi ha només 5 h de sol a principis de Febrer... La gent parlava un idioma super estrany que no s'assembla a cap llengua de les que conec i a més els conductors d'autobusos no parlaven anglès... però prou queixes! Era fantàstic estar en el pais que fins ara era el més llunyà que havia visitat de Barcelona a una temparatura a la qual no havia mai arribat! Ni tan sols esquiant.

La veritat és que era l'any que més havia nevat a Helsinki des de feia temps i es notava. Al principi pensava que hi havia molta neu a l'aeroport però la veritat és que no hi havia gaire si ho comparaves amb els carrers de Helsinki. Uns 2 m de neu i seguia nevant! Impressionant. Tot blanc, els cotxes derrapant, tot i les rodes amb tracció obligatòries. No sé com vaig aconseguir parar en la parada que em tocava però clar no tenia internet al mòbil així que era temps de començar a preguntar a la gent com arribar fins a un carrer específic. Un altre fet curiós: és difícil orientar-se a la neu. Tot sembla el mateix! Després de buscar molta estona la casa (o el que semblava molta estona amb les condicions atmosfèriques que hi havia), vaig aconseguir trobar la casa de la noia a la qual no coneixia i amb la que dormiria utilitzant couchsurfing. Vaig parlar amb ella i em va dir que tenia poc temps per visitar la ciutat amb mi perquè volia anar a classes de finlandès però em va explicar com anar al centre de Helsinki i com tornar. Era super simpàtica i li vaig oferir fer menjar quan tornés de la classe de finlandès (una truita de patates). Ella va fer uns cocktails a canvi. Em va preparar el llit i vaig dormir molt bé. El dia següent ens vam haver de llevar una mica d'hora perquè havia d'anar cap a Rovaniemi 1000 km al nord de Helsinki!. I sabeu què? Encara feia més fred allà Al aterrar amb l'avió el termòmetre marcava -29 graus. La veritat és que podeu pensar que -10 és el mateix que -29 però no! A partir de -15 es noten altres sensacions. Sempre que surts d'un lloc calent (com un centre comercial), se't congelen els mocs i la sensació és realment extranya. Algun cop a la vida s'ha de viure.

El primer dia no vaig anar amb el meu amic directament sinó que vaig quedar amb una de les persones de Couchsurfing i vam estar parlant, menjant i jugant a la play fins tard. Ella era molt divertida i finlandesa. Em va recomenar que veure a Rovaniemi i em va dir que feia molt de fred aquell any i que vigilés de no estar més de 3 o 4 h a fora quiet perquè podia rebre un 'frost bite'... depèn de com fort sigui fins i tot t'han de tallar els dits u.u Anar a comprar a l'Aldi més al nord del món era tota una aventura. Caminar 2km amb aquell fred era realment difícil. Quan vaig arribar a l'Aldi tenia les celles i parpelles congelades. Era super guai!!! Justament el primer dia vaig estar parlant amb la noia de les aurores boreals ja que allà al nord hi ha més possibilitats de veure-les perquè està al cercle polar àrtic. Després del sopar vaig rebre un missatge del Pep que em va dir que justament aquell dia hi havia aurores però que ell estava a la biblioteca i no les podia veure! Així que vaig sortir corrent de casa la noia relativament abrigat, vaig mirar al cel i efectivament allà hi era. Era fantàstic! Era blanca però s'anava movent com als documentals al costat de la lluna. Així que només amb 2 dies a finlàndia ja havia vist l'aurora, Helsinki, havia passat fred com mai havia passat. Què faltava? Veure el Pep, sortir de festa, veure Huskies, rens, anar a una sauna finlandesa i donar-li la mà al pare noel. I això és el que vam fer. Quan el Pol va arribar vam quedar els tres i vam estar molta estona junts. Vam fer totes les coses que he dit abans. La sauna la vaig fer sol amb una de les persones del couchsurfing, els Huskies, rens i el pare noel només els vam veure el Pep i jo al Santa's Village: poble oficial del para noel i poble oficial del cercle polar! Vam sortir tots junts. I mare meva! Allò sí que és erasmus. No hi ha molta cosa a fer i està ple d'estudiants així que tota l'estona de festa!!!

Entre altres coses també vam visitar el museu àrtic que no era gran cosa però tampoc estava mal... El millor per això era el paisatge. Aquí podeu veure unes fotos però en directe era molt més impressionant. De fet quan estava en el tren per anar de l'estació de Helsinki a l'aeroport vaig estar a punt de plorar perquè era un paisatge molt diferent als que havia vist durant la meva vida. Podeu creure que és molt exagerat però us juro que encara ara és el paisatge més guai que he vist mai.

Després del gran viatge a Finlàndia vaig tornar a Alemanya per una setmana per visitar a amics i recuperar algunes coses que havia deixat a casa la Cat. A partir de llavors vam ser amics :). Alemanya va ser divertit anant a un aniversari i sabent que seria l'última setmana on només parlaria alemany durant molt de temps... Sí, quan escric això estic nostàlgic tot i que encara segueixo parlant amb tothom qui puc en la llengua extranjera que més a l'interior tinc! Després d'una setmana a Alemanya vaig tornar a Barcelona on vaig saber que m'havien acceptat en una de les beques Marie Curie i on vaig fer una entrevista per el doctorat que més m'interessava (el qual estic fent ara :D).

De fet tot va anar com una seda perquè després de saber que m'havien acceptat al doctorat només vaig tenir un parell de setmanes per moure'm a Paris. És un doctorat industrial en del projecte europeu CardioFunXion el qual està basat a Paris i Barcelona. Dins del projecte som quatre candidats a doctors. Primer, en Gabriel i la Cecília qui comencen el projecte a Barcelona i l'acaben a Paris. Segon, la Mariana i jo qui comencem el doctorat a Paris i l'acabem a Barcelona. La veritat és que és una oportunitat excel·lent ja que les dues ciutats són molt cosmopolites i amb molt impacte internacional amb la qual cosa sempre hi ha coses a fer i es poden fer molts contactes científics (es gibt immer etwsas los). A Paris vaig arribar el dia 24 de Febrer coincidint amb l'aniversari de la meva germana Marta. Així que vaig tenir una setmaneta per aprofitar i preparar-me abans de començar a treballar. De fet aquesta setmana la vaig utilitzar també per a fer turisme ja que fins el dia 24 de Febrer de 2016 encara no havia posat mai els peus a Paris. Em va agradar molt. És una ciutat que està molt bé per visitar. Hi ha moltes coses culturals com museus, teatres i concerts així que si un no es vol avorrir és una ciutat de meravella. Tot i així, després d'haver viscut un any a Paris segueixo preferint Barcelona (com a casa enlloc). Paris és molt cara i segons la meva opinió està sobrevalorada. Gairebé tot és el doble de car que a Barcelona. Menjar, beure, viure, transport, etc. Només algunes coses com companyies telefòniques són més barates (i molt més). Pagar 3€ al mes per 20GB i trucades ilimitades a França i a fixes dins de la zona Europea és una meravella (en 2016). Una altra cosa que està molt millor són els bancs ja que la majoria no cobren comissió i a més pots fer transferències i treure diners desde qualssevol bancs de la zona SEPA (Europa). Després d'aquesta petita descripció sobre algunes avantatges i desavantatges de viure a Paris toca continuar amb la descripció de la meva experiència en aquesta ciutat tan visitada. La veritat és que vivint a Europa i tenint menys de 26 anys tens moltes avantatges a Paris. La majoria dels monuments i museus són gratuits i a més hi ha molts descomptes en transport. Així que només arribar el dia 24 de Febrer de 2016 vaig començar a aprofitar anant a museus i monuments típics (Louvre, Musée d'Orsay, Versailles, Notre Dame, Mont Matre, la Tour Eiffel, les Invalides, Pantheon, Jardin du Luxembourg, etc.). Al Febrer encara feia fred però hi havia molt sol i era increïble anar a tots aquests llocs de manera gratuita i sense fer cua. Va ser una entrada excepcional a Paris. A més durant aquesta setmana vaig conéixer els meus futurs amics a Paris amb els quals vam passar la major part de la meitat del doctorat: Yutai de xina, Mariana de Portugal, Andy de França, Mitsuki de Japó, Manu de França i Giulia d'Itàlia. Era un grup de països diferents i molt guai. De fet encara anem quedant de tant en tant.

Març 2016

Aquí és on realment comença el 'vivint a Paris'! Vivint a Paris entre comentes per dues raons:

1. Com que l'empresa Philips està a Suresnes, que està just a la frontera amb Paris, vaig decidir que era millor viure al costat del treball.

2. Durant el primer any en què vaig viure a Paris vaig agafar més de 40 vols, la qual cosa va implicar que només dos de cada 4 caps de setmana estava realment a Paris.

De fet aquí comença el treballant a Paris també ja que el dia 1 de Març era el dia que començava a treballar oficialment a Philips Research France i el dia que començava el doctorat. L'entrada a la Philips va ser bastant curiosa perquè ningú m'havia especificat a quina hora havia de començar el primer dia fins a l'últim moment. Vaig anar a l'hora que havíem acordat i a l'arribar a la Philips la Mariana em va portar al lloc on treballaria durant 1 any i mig. Bé, no exactament, ja que durant la primera setmana tant el lloc com l'ordinador que tenia eren provisionals. Llavors vaig començar a llegir tot d'articles científics en anglès sobre modelització cardíaca que l'Hernán (el meu supervisor) havia preparat per quan arribés. Era bastant dificil a seguir alguns dels articles ja que hi havia tesis industrials amb moltes pàgines i que parlaven de mecànica de solids com si l'autor en fos un expert. És per això que el primer mes vaig estar perdut ja que moltes coses que no eren mates em costaven a entendre i aprendre. Però això era molt motivant i a la vegada desafiant. M'agradava molt ja que tenia pinta que hauria d'utilitzar varies eines de les que havia après durant la carrera i el màster.

A Suresnes vaig viure a una residència CLJT gràcies a la recomenació de la Mariana. És una idea molt bona implementada a Paris. Consisteix en una residència de joves treballadors (menys de 26 anys) que treballen a Paris o a prop de Paris i està bastant subvencionada. Costava 605€ per una habitació de 16m2 amb dutxa i bany. De fet 635 si tenies més de 24 anys com en el meu cas. A més dins del preu estava inclós l'esmorzar i el sopar durant els dies entre setmana. A més també hi havia inclós un gimnàs (encara que no era gaire elaborat). Venint de Barcelona és un preu desorbitat per a una habitació però a Paris i a Suresnes (que és un barri bastant ric) és un preu bastant baix.

Així vaig seguir la recomenació i va ser allà on vaig conéixer els futurs amics mencionats al mes de Febrer. En aquesta residència les persones sopaven junts ja que teníem el restaurant inclós entre 19h i 20h30. La veritat és que l'horari no era gaire bo ja que el restaurant tancava molt aviat. Però estava molt bé perquè el fet de menjar junts era l'excusa perfecte per a conéixer gent. Dins de la residència hi havia diferents grups de persones entre els quals el grup dels 'erasmus' que eren els més combinats i els que parlaven anglès. La qual cosa estava molt bé per a mi perquè quan vaig arribar a Paris no sabia gens de Francés. No el vaig voler estudiar a l'escola (on trobava molt més interessant fer crèdits variables).

Amb aquest grup d'amics vam menjar cada dia junts i a més després de menjar solíem quedar-nos en una sala on hi havia una tele un piano i un futbolin per parlar o jugar al futbolin. Era molt divertit i com que la majoria parlaven francés em servia molt per a practicar. Això i Duolingo clar! Durant els caps de setmana anàvem a parcs o a fer alguna cosa a Paris. La Giulia sempre tenia ganes de fer coses i això m'encantava. Cuinar junts, anar a algun parc, a Disneyland, planejar un viatge, llogar un cotxe i anar per França, etc. Tots els altres ja es coneixien des de feia temps així que al principi em sentia una mica acoplat però va durar poc. A més vam celebrar l'aniversari del Yutai de seguida que havia sigut al Febrer però no els havia donat temps a celebrar-lo. El segon cap de setmana de Març vaig anar a Bonn per a recollir el títol i algunes altres coses que havia deixat a casa la Cat tot. Com era no hi era aquell cap de setmana li va deixar les coses al seu company de pis que me les va donar.

Abril 2016

A l'Abril vaig començar amb un vol cap a Barcelona pel cap de setmana per acabar d'enllestir els papers del doctorat a la UPF i per visitar la família. Durant la visita a la familia em van fer regals per l'aniversari dels 25. Entre ells hi havia la slackline que em va regalar la Marta. Era un regal perfecte ja que durant aquell mes ja començava a fer calor així que cada cop anàvem més al parc. Aquell mes ja havia cobrat i vaig utilitzar els diners per comprar-me un portàtil ja que encara no havia tingut cap portàtil durant tota la meva vida (només un netbook). A part del portàtil vaig comprar una guitarra perquè tenia ganes de seguir aprenent (havia començat a aprendre'n a Alemanya). Era una Yamaha i la Mariana em va ajudar a escollir-la ja que ella és una experta en guitarres. Fa molt temps que la toca.

Feia poc que acabava de començar a treballar però suficient per a fer el primer viatge de feina. Del 18 al 20 d'Abril vaig anar a Niça per presentar el projecte a INRIA i per iniciar una col·laboració amb ells. Va ser molt guai anar a Niça tot sol, trobar-me a en Bart (el meu supervisor de Barcelona) i parlar amb els que treballaven en models cardíacs. No obstant això, al tornar hi havia vaga d'autobusos la qual cosa va fer que arribes a la porta d'embarcament molt estressat i 10 minuts abans de que sortis el vol de tornada a Paris. Encara que faltessin 10 minuts per a que el vol sortís, la porta ja s'havia tancat i tot i veure l'avió allà mateix no em van deixar entrar. És per això que aquell mateix dia vaig haver de comprar un segon vol per poder tornar a Paris.

Els amics del grup tenien moltes ganes d'anar de viatge així que vam buscar la destinació més barata per un cap de setmana d'Abril i vam trobar que del 22 al 24 només costava 60€ anar i tornar de Hamburg així que vam fer això. Va ser un viatge molt divertit perquè ja ens coneixíem i va fer molta gràcia en les situacions precàries en les que vam dormir. Com que vam buscar el lloc per dormir amb poca antel·lació vam acabar a casa d'una dona xinesa que no parlava gaire bé l'Alemany i l'Anglès... El pitjor no era això sinó que l'habitació estava en unes condicions desastroses... Estava molt desordenada i hi havia restes de menjar de ves a saber quin any. Sense tenir en compte el pis on estàvem la visita a Hamburg va ser molt divertida i vam menjar bé. No obstant, la visita va ser molt freda i no pels alemanys sinó perquè fins i tot un dia ens va nevar. De Hamburg recomano el carrer Repeerbahnstrasse per a sortir de festa i la part dels rius que és molt bonica. També vam fer un creuer pel riu que és molt recomenable i bastant barat. Per menjar el millor és el peix ja que tenen un port molt gran i menjen molt peix. És com un fish and chips però més elaborat on pots escollir quin peix menjar-te allà mateix. Una mica com el pescadito de Barcelona.

Com que ja portava 2 mesos a Paris va ser una bona idea anar a veure 'how to be Parisian in 1h' ja que era l'única obra de teatre en anglès (amb algunes coses en Francès) i els altres del grup també hi volien anar. Vam anar-hi el dia 29 d'Abril i va ser bonísim. No posaré les bromes que fa per si algun cop hi voleu anar però fa uns 8 anys que fa el mateix espectacle i sempre triomfa.

Mes de Maig

Mes de Juny

Mes de Juliol

Mes d'Agost


Viatge a Corea i Japó!
En poques paraules: viatge genial amb moltes experiències i moltes coses de les que he vist són de les més grans o de les millors que havia vist fins ara :) Només començar vaig entrar a l'avió on estaria les següents 10h fins arribar a Beijing! L'avió més gran que he estat mai i un dels avions més grans del món: boeing 777-300. Semblava una casa amb 9 seients per línea! Molt més gran que casa meva de fet xD. Em va tocar asseure'm al costat de dos coreans així que els vaig començar a preguntar que podia visitar a corea. El noi no parlava gens d'anglès i la noia podia parlar-lo i també podia parlar una miqueta d'alemany. Em van ajudar amb les coses típiques de menjar coreà i vam parlar bastanta estona fins que les pantalles van ser disponibles per poder veure cadascú la seva pel·lícula. Fins i tot llaovrs vam parlar perquè tenien molta curiositat per Europa, Paris, Barcelona i els estrangers en general. Per no tenir jetlag em vaig posar a dormir molt d'hora (a les 20.30) ja que a Corea eren les 2.30 així que no em va donar temps a veure la pel·lícula que havia començat (Keanu) però després quan em vaig despertar la vaig acabar. Em vaig despertar a les 9 de Corea i la veritat és que va funcionar! No vaig tenir jetlag cap dia de les vacances. Només el primer dia de tots em va costar una mica estar despert perquè m'havia llevat a les 9 de Corea però va anar bé perquè a les 23 ja volia anar a dormir a casa de Saerom, la persona amb la qual vaig fer couchsurfing. De fet vaig arribar a Corea a les 19h després del llarg viatge. Es va fer encara una mica més llarg per l'inspecció d'immigració però l'aeroport era molt cómode! De fet ha estat considerat el millor aeroport del món durant 10 anys consecutius. Està molt ben comunicat, és gran, està ben decorat (temples, flors, plantes, etc)! Hi ha internet ràpid per tot l'aeroport, és difícil perdre's perquè quan entres al control estàs en una terminal gegant amb 'shuttle trains' que et porten a les diferents portes, etc. És fàcil d'entendre per què és un dels millors aeroports del món!